Skip navigation

90's & Nillies

8 juni in de 90's & Nillies!

8 juni in de 90's & Nillies!

Op woensdag 8 juni is er om 12.00 uur een aflevering van 90's & Nillies. Daarin hebben we het o.a. over een plastuit en Wiiitis ...

In juni 2000 was er een moment waarop vrouwen een beetje man werden. Toen maakte de plastuit voor vrouwen zijn intrede op Pinkpop, dat is een festival in Nederland. Rechtopstaand plassen was nu dus niet meer alleen voor de mannen weggelegd. En zo hoefden vrouwen ook geen eindeloos lange wachtrijen meer te doen om dan uiteindelijk op een vieze festival-wc te belanden. Ik denk dat vrouwen wel even raar opkeken toen ze het plots warm voelden worden tussen hun vingers maar hoera voor het wildplassen dus!

Je kent waarschijnlijk wel de sms-duim, de muis-arm of de tenniselleboog, wel in juni 2007 kwam daar nog een nieuwe ziekte bij: Wiiitis. Nee, dat is geen geveinsde ziekte om zo niet naar school te moeten gaan. Het is wel hevige pijn aan de schouders, door bijvoorbeeld iets te enthousiast tennis te spelen op je Wii. Maar geen nood, het gaat over na een weekje pijnstillers en rust, vooral véél rust. Dat is misschien sowieso niet slecht want langdurig gamen kan leiden tot vermoeide en uitgedroogde ogen, hoofdpijn en zelfs scheel kijken. En dan is’t helemaal gedaan met gamen, natuurlijk.

Het mediaformaat wordt niet ondersteund op jouw toestel.
Popout

Uitleg plastuit

Een vrouw legt even stap voor stap uit hoe je de plastuit best gebruikt op festivals.